Sanatate si siguranta

Sanatate si asistenta proprie

Pentru a preveni imbolnavirile asistenta gradinitei efectueaza triaj saptamanal/zilnic.
Nu se permite intrarea copilului in colectivitate daca acesta prezinta semne de boala vizibile.
Ca parte integranta a programului nostru complet, servirea mesei are un rol foarte important, meniul copiilor fiind elaborat si ales in functie de varsta si de nevoile acestora.

      Cantina proprie

Mancarea este gatita zilnic in cantina proprie.
Acordam o mare importanta incurajarii copiilor sa consume cat mai multe alimente proaspete si sanatoase, in special legume si fructe. In fiecare vineri copiii fac salata de fructe sau legume, dar si dulciuri de casa: cornulete, fursecuri, placinta. Astfel ei invata practic ce inseamna sa mananci sanatos.
Stim cu totii ca mancarurile si bauturile care contin zahar, grasimi si conservanti sunt aproape imposibil de evitat in societatea moderna in care traim.
Cu toate acestea, incercam sa minimalizam aceste influente negative si sa-i invatam pe copii, prin diferite metode agreate de ei, sa manance cat mai sanatos.
Gustarea de fructe este o gustare mobila pentru a nu deranja programul educativ sau recreativ al copiilor.
Meniul este stabilit tinand cont de normele in vigoare impuse de Directia Sanitara, de preferintele copiilor si de recomandarile medicului pediatru.
Noi incurajam copiii sa foloseasca tacamurile in mod corect si sa manance singuri. Acestea sunt deprinderi importante pe care copiii trebuie sa le exerseze zilnic. Copiii invata sa se descurce singuri, sa fie independenti si curajosi, inca de la cele mai mici varste.
In cadrul gradinitei nu servim niciodata copiilor mezeluri la micul dejun.
La gradinita, parintii nu au voie sa le dea copiilor dulciuri, bauturi carbogazoase, chipsuri sau orice alimente care intra in categoria de junk food.

Sport: in programul saptamanal copiii au ore de sport.

Jocuri in aer liber: Jocurile si activitatile in curte constituie o parte importanta a programului.

Siguranta

Copiii sunt in siguranta pe toata perioada programului.
La gradinita, copiii sunt supravegheati in permanenta.
Organizare: atat salile de grupa, locul de joaca cat si celelalte spatii sunt concepute pentru a preveni orice fel de accidentari.